top of page

Українська блоґосфера померла?


Переглянув на днях українських блогерів на Curlie - на сьогодні найбільшому і найбільш повному каталозі в мережі, котрий редагується живими людьми. Він створюється і підтримується численним співтовариством добровільних редакторів з усіх куточків світу. Раніше відомий як DMOZ або Проект Відкритий Каталог (ODP), котрий свого часу я мав честь також редагувати. Крім того пробігся по українській базі блогерів "UA TOP Bloggers" ...


Так от - склалось стійке враження, що українська блоґосфера померла: дописів за останні кілька років дуже мало. В ТОПах якісь давно покинуті ресурси і на сьогодні малоцікаві пости. Невже всі перебігли в мордокнижку?


Написав з цього приводу у facebook-клуб "Блогери" - тематичну спільноту, створену спеціально для обговорення проблем і досягнень в блогосфері. На мій пост відгукнувся його адмін, Taras Ambroz :

"Так, просто автономі блоги померли. Тепер блогерами називають інстаграмерів і лідерів думок, а блогом називають пости."

Ось така невтішна картина вимальовується. Але я не погоджуюсь з цією, начебто об'єктивною Реальністю і на зло всьому світу ... знову завів собі бложик. Ось цей, котрий ви зараз читаєте - ось так!


Гречно прошу зголоситися тих, хто стійкий і досі веде стендалон. Хочу читати наш український якісний контент.

73 перегляди
bottom of page