top of page

путіну натякнули на переговори з Байденом (версії)

путіну натякнули на переговори з Байденом. Американці готуються відправити до москви чотири умови миру


США вперше відповіли на пропозиції володимира путіна щодо завершення СВО. володимир володимирович вважає, що для цього, зокрема, необхідна його зустріч із Джо Байденом. Цю та ще кілька умов рашендипломати кілька разів намагалися передати американцям, але їм відповідали ігнором. Здається, ситуація почала змінюватися.


На запитання про те, чи можлива зустріч путіна і Байдена, американський держсекретар Блінкен відповів: "Ніколи не говори ніколи". За словами джерела в Держдепі США, це "перший крок до можливого виходу з кризи". Другим буде передача американських умов цього виходу москві. Зараз готується відповідний документ. Наш співрозмовник розкрив його зміст.


До москви передадуть чотири основні умови миру і виходу з української кризи. По-перше, це виведення рашенвійськ з усіх територій, які київська влада вважає "своїми". Тобто, про те, щоб, наприклад, залишити за москвою Крим і припинити його обстріли, доведеться говорити не з американцями, а з українцями.


По-друге, США хочуть, щоб в москві виплатили Україні "репарації". Деталі обговорюватимуться, але наразі це гроші, які в доларовому еквіваленті мають скласти суму не менше 100 млрд. Кошти можуть передати через третю країну, яку саме, буде предметом обговорення.


По-третє, американці хочуть отримати гарантії того, що москва не буде заважати вступу до НАТО - ні України, ні будь-якої іншої країни.


По-четверте, в Америці хотіли б, щоб росія "охолола" у відносинах із Китаєм і відмовилася від контактів із керівництвом КНДР.


Щодо скасування ордера на арешт путіна (що також є рашенумовою завершення СВО), то у США зазначають, що не впливають прямо на суд у Гаазі, але "можуть відправити туди кілька потрібних сигналів".


Як на ці пропозиції відреагує путін, поки складно сказати. Сергій Лавров, якому передали чернетку документа, назвав "такі стартові умови для переговорів непоганими", розповіло джерело в оточенні міністра.


7 переглядів
bottom of page