top of page

Розподіл Світу. УКРАЇНА

Позитивно - НЕ дуже позитивні новини від Павлюченка.

РОЗПОДІЛ СВІТУ. УКРАЇНА.

Так, панове, нам дали інформацію по зустрічі Сі та Байдена. Я не буду заглиблюватися у тему "Розподілу світу", а ця тема була головна на цих переговорах, тим більше нам дали лише загальні тезиси. Але повинен дати інформацію щодо дискусії Сі та Байдена стосовно війни росії проти України. Я вже давав двічи позиції США та Китаю, даю третій раз, тим більше що позиції наддержав хоч трохи, але зблизилися.

Обидва лідера вважають що війна повинна закінчитися "ще вчора". Вона заважає світовій торгівлі, вона руйнує світовий порядок заснований на Правилах, завдання Китаю та США модернізувати старі та затвердити нові Правила з тим, щоби у "наступні як мінімум 70 років світ жив без загроз масштабних військових конфліктів на зразок російсько-українського та арабо-ірано - ізраїльського". Це спільна позиція. Тепер щодо України.

Позиція США.

Україна повинна відновити свій суверенітет та територіальну цілісність у межах кордонів 91го року, окрім Криму. Питання Криму вирішується на переговорах України та росії при посередництві Китаю, ЄС та США. Україна або вступає у НАТО усіма підконтрольними територіями на момент досягнення угоди про перемир'я чи про демаркаційну лінію розділу, або отримає Гарантії Безпеки від провідних держав світу, включаючи Китай та США плюс постійний, гарантований Великими Державами, затверджений в ООН нейтралітет плюс вступ країни до ЄС усіма територіями окрім Криму.

Позиція Китаю.

Китай визнає суверенітет та територіальну цілісність України, але вимагає негайних прямих переговорів між Україною та рф. Китай вважає необхідним гарантування прав національних меншин з закріпленням в Конституції "особового статусу російського етносу в Україні" після чого готовий сприяти відновленню територіальної цілісності України ВКЛЮЧНО З ТЕРИТОРІЄЮ КРИМУ. Раніше Крим виводився за скобки. "Особливий статус російського етносу", на думку Китаю, це "мовна та частково економічна автономія територій де проживає переважна більшість етнічних росіян". Китай послідовно підтримує ідею "Гарантованої Великими Державами позаблоковості України" та бажає конкурувати на економічному полі України з умовним "Західним світом". Китай не проти вступу України до ЄС, але не сприймає ідею вступу України в НАТО підконтрольними територіями.

Щодо росії. Китай підтверджує принцип невтручання у війну. Сі пообіцяв посилити контроль за товарами та технологіями подвійного значення з тим, щоби вони не попадали до росії, але взамін вимагає вилучення деяких китайських кампаній які підпадають під вторинні санкції США з санкційного списку. Сторони домовилися про консультації з цього приводу на на рівні міністрів торгівлі та голів оборонних міністерств.

На завершення хочу сказати, шо Сі та Байден підтвердили "Абсолютну рішучість зробити усе можливе щоби наступний рік став останнім роком війни ("конфлікту" у вираженні Китаю)".

Це все.....

1 перегляд
bottom of page