top of page

Як працює Метавсесвіт ?


Метавсесвіти – це онлайн-простори, які поєднують фізичну, доповнену та віртуальну реальності.

В них користувачі повноцінно працюють, навчаються, відпочивають, спілкуються і навіть купують нерухомість. Все як у реальному світі! Те, що людина набуває або створює у метавсесвіті, належить тільки їй завдяки технологіям блокчейн та NFT.

Корпорації, банки не можуть претендувати на цифрові цінності користувачів метавсесвітів. І це головний плюс нових онлайн-світів.

ЯК ПРАЦЮЄ МЕТАВСЕСВІТ?

З точки зору розробки:

Це кіберпростір на блокчейні з використанням NFT. Важко? Насправді все простіше, ніж здається.

Інженери вигадують і створюють 3D-світи, адаптують їх під досвід користувача з урахуванням користі та безпеки.

З точки зору штучного інтелекту:

Штучний інтелект – це машина, яка імітує людське мислення до виконання завдань. У метавсесвітах не всі персонажі – це люди. Деякі з них створені завдяки штучному інтелекту, щоб користувачі легше адаптувалися в 3D-світах.

У соцмережах ви можете зустріти цифрових інфлюєнсерів. Це також штучний інтелект, який «живе» у віртуальному світі.

З точки зору користувачів:

Людина створює схожого віртуального персонажа — аватара. За допомогою іммерсивних технологій він потрапляє у метавсесвіт, де може працювати, створювати, купувати та спілкуватися.

ЩО ДАЛІ:

Все, що ми бачимо у 3D-світах: від трави до міміки персонажів – це результат роботи ІТ-інженерів. Попереду новий виток електронної комерції. Бренди одягу випускають 3D-колекції, компанії створюють віртуальні аналоги офісів, а NFT-платформи поєднують цифрових художників та покупців. І щоб бізнес із цього отримував прибуток, йому потрібна допомога експертів із метавсесвітів.

Цифрова медицина:

VR-аптеки, ігри за рецептами, світи-тренажери для вирішення психологічних проблем, віртуальний огляд у лікаря – це проекти, які працюватимуть завдяки ІТ-інженерам.

Соціальні мережі:

Метавсесвіти дають нові можливості для соцмереж. Завдяки VR- та AR-технологіям люди зміцнюють відносини з тими, хто фізично перебуває далеко.

Мистецтво:

Нові технології дарують творчим людям можливості експериментувати та створювати витвори мистецтва, яких світ ще не бачив.

Нові професії та види бізнесу:

Технології віртуальної реальності вже впливають появу нових робочих місць. Компанії, у свою чергу, запускають бізнес-проекти всередині метавсесвітів. І далі метаекономіка лише розвиватиметься.

Гейм-індустрія:

У метавсесвітах на блокчейні користувачі заробляють цифрові валюти, граючи всередині 3D-світів. ІТ-інженери відповідають за внутрішні процеси розробки таких ігор.

Віртуальна нерухомість:

Play-to-earn ігри працюють на технології блокчейн. Гравці заробляють токени на тому, що борються, проходять місії та беруть участь у торгівлі.

* * *

Дізнавайся українською мовою про сучасні та майбутні технології для інтернет користувачів, можливості для бізнесу, та будь в курсі розвитку Метавсесвіту:


15 переглядів
bottom of page