top of page

2025 ... ні миру, ні війни?

🍁 Ніколи такого не було, і от знову!


Bloomberg: Екс-командувач силами НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс переконаний, що Києву доведеться «на якийсь час» визнати контроль Росії над Кримом та частиною Донбасу. Він висловив думку, що «такий результат не сподобається всім» — ні Україні, ні Росії. За словами Ставрідіса, у такому разі Ерефія отримає «пошкоджені в боях і сильно заміновані ділянки південного сходу, що навряд чи є гідним призом» порівняно з усією українською територією. Крім того, адмірал вважає, що Україну необхідно швидко прийняти до НАТО, щоб отримати залізні гарантії безпеки та вимагати від Заходу «серйозну допомогу» у відновленні країни.

‼️Кучно пішло, дуже кучно... Четвертий виступ високопоставленого екса за останні 5 днів практично з однаковим текстом.

Так і робиться у політиці - спочатку для зондування теми випускають ексів-важковаговиків, потім другий ряд діючих, і тільки після цього - перший ряд діючих.

Наприклад, висловлювання одного Расмуссена я б вважав думкою приватної особи та випадковістю, четвертий за 5 днів спіч чиновників рівня Расмуссена з абсолютно однаковим посилом - початок процесу.

У ситуації, коли Захід не готовий кардинально відповісти на запитання, що є кінцевою метою в цій війні, формула «Ми будемо підтримувати, скільки це потрібно», звичайно, прекрасна, тільки не дає відповіді на запитання «А скільки буде потрібно?». Формула миру Зеленського теж красива на папері, але реального механізму її реалізації як не було, так і немає.

Тому для практичного Заходу прийняття Києва до НАТО у кордонах на кінець 2024 року з оголошенням інших українських територій "окупованими" - найбільш дешевий та зрозумілий варіант закінчення цієї війни. Кому треба і Угорщину куди треба посуне, і правила прийому змінить. Бо ситуація нестандартна, отже і рішення будуть нестандартними. У Томос і безвіз тех ніхто не вірив.

Ще раз. Я ні за що не агітую, нічого не проштовхую і не є автором такого плану. Я обіцяв висвітлювати тенденції - я їх висвітлюю. Висновки робіть самі.


@ Шарп

8 переглядів
bottom of page